2014. június 10., kedd

Munkavállalás külföldön


Ugye a legtöbbetek már gondolt arra, hogy szívesen vállalna külföldön állandó, vagy alkalmi munkákat, legtöbben azért, hogy jobb anyagi hátteret teremtsenek saját maguknak, vagy éppen családjuk számára. De szerintem a legtöbben nem is vagyunk vele tisztába, milyen erős fizikai és testi megpróbáltatásoknak lehet kitéve az ember külföldön. Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy hogyan is működhetnek ezek az állásfoglalások, és, hogy mennyi olyan dologtól kell megválnunk ami az otthoni körülmények között természetes. De nem csak árnyas oldala van ám a munkavállalásnak külföldön. Új kontinens, ország felfedezése, ami lehetővé teszi számunkra, más nemzetek megismerését és új nyelvek ismeretét is, de mielőtt teljesen belemerülünk a külföldön való munkába, tudjunk meg még többet erről.


A munkavállalás külföldön sokkal elterjedtebb most, mint az elmúlt években. A határok megnyitása ezt csak megkönnyítette, ugyan úgy, mint az Európai Únióhoz való csatlakozás egyaránt. Az Európai Únió lehetővé teszi számunkra az idegennyelvek tanulását, tehát különböző nyelviskolákat indítanak, ezzel fellendítve a nyelvek iránti érdeklődést.




A külföldön való munkának rengetek előnye és hátránya van. Prezentációm során, saját készítésű táblázatot ide is beillesztettem.A táblázatban láthatunk sok előnyt és hátrányt. Az előnyeihez tartozik, mint ahogy fenn említettem más kultúrák megismerése, idegennyelv fejlesztése, kommunikáció fejlesztése egyaránt.Valamilyen szinten talpraesettséget is biztosít, hisz arra ösztönöz, hogy egyedül kell megoldanod problémáidat. Munkád sorágeteg a látnivaló amelyeket lehetőséged van megtekinteni. A hátrányai közé sorolhatjuk a családtól,barátoktól való elválást is. Jelentős tőkére van szükséged a munkád legelején, de ennek a többszörösét is megkeresheted, ha keményen és becsületesen dolgozol. A sok munka stresszel jár, ami nem épp az előnyök közé sorolható.

Remélem fogalmazásommal,meglátásaimmal és véleményeimmel, segíthettem neked. Köszönöm, hogy meglátogattad weblapom!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése